HomeDIY5 x sfeervolle inspiratie voor jouw interieur

5 x sfeervolle inspiratie voor jouw interieur

Wilt u ook meer sfeer in huis? Het juiste interieur en de juiste aankleding kunnen uw woning voorzien van extra sfeer. Het is vrij eenvoudig om een kale woning een make-over te geven. In dit artikel geven wij 5 tips waarmee ook u uw woning sfeervol kunt aankleding. Wilt u ook sfeervol wonen? Lees gauw verder voor inspiratie en tover uw woning om tot een sfeervol thuis.

De juiste verlichting

Het is een aspect dat veel mensen over het hoofd zien. Maar de juiste verlichting is cruciaal én sfeerbepalend. Je kunt een simpele ruimte al gauw veranderen, door de verlichting aan te passen. Niet alleen het montuur van de lamp is belangrijk, maar ook de lichtbol zelf. Koele, veelal fel witte verlichting kan een ruimte voorzien van duidelijke verlichting, maar het is minder sfeervol. De kleurtemperatuur bij verlichting wordt uitgedrukt in Kelvin. Hoe hoger het aantal Kelvin, hoe kouder het licht. Meestal is warm licht gelijk aan 2700 tot 3000 Kelvin. Koud licht varieert dan eerder van 6000 tot 6500 Kelvin. Heel warm licht is 1800 tot 2220 Kelvin en is eerder oranje van kleur. Het voordeel van heel warm licht is dat het zorgt voor een heel aangename sfeer en intimiteit. Fel en wit licht is bijvoorbeeld handig op kantoor, maar minder sfeervol in huis. U kunt uw slaapkamer bijvoorbeeld een stuk gezelliger maken, door te kiezen voor heel warm licht. Dit geeft een relaxte en sfeervolle uitstraling. Dit in combinatie met een mooie lamp, zorgt direct voor een mooi geheel. Bepaal dus zelf in welke ruimtes u graag extra knusheid wilt. Wilt u een sfeervolle badkamer? Of past hier fel licht juist beter? Iedere ruimte en ieders smaak is natuurlijk anders. Sfeervolle verlichting voor binnen is onmisbaar in een knus huis. Zo kan uw slaap- of woonkamer er in één keer een stuk sfeervoller uitzien.

De juiste tint

Kleur is lastig om te kiezen voor in huis, maar wel van wezenlijk belang. De juiste kleur kan enorm sfeerbepalend zijn. Koele kleuren, zoals mint, paars of blauw, kunnen stijlvol zijn, maar wellicht iets minder gezellig in huis. Wilt u dat uw woning echt een haven van rust en knusheid is? Dan zijn warme tinten de juiste optie. Dit zijn bijvoorbeeld kleuren als: oranje, gebroken wit en bruin. U kunt eenvoudig een kleurenpalet voor uw woning samenstellen of laten samenstellen van warmte tinten door een specialist. Dit zijn een x-aantal kleuren die u zult gebruiken in de woning. Door u te beperken, is het eenvoudiger om aan een eenduidige stijl te voldoen. Zo voorkomt u stijl- en kleurruis in de woning. U kunt één kleurenpalet kiezen voor de gehele woning, of een kleurenpalet per kamer. Zo geniet u altijd van voldoende mogelijkheden, maar voorkomt u dat het huis een rommelig geheel wordt. Warme tinten en kleuren zijn daarom perfect voor sfeerschepping. Wilt u ook extra sfeer? Kies daarom liever voor een warme tint op de muur en warme kleuren in uw huis.

Accessoires

Een goed ingerichte ruimte beschikt niet alleen over de juiste kleuren, verlichting en meubels, ook is deze plek ruim bedeeld met overige designstukken voor in huis. Hoe u dit kunt realiseren? Een mooie bloemenvaas, een strak fotolijstje of een kwalitatief tapijt kan een ruimte extra sjeu geven. Het is echter de kunst om de juiste balans te vinden, als het gaat om decoraties. Te veel kan zorgen voor een rommelige uitstraling en te weinig kan zorgen voor een kale uitstraling. Zorg daarom voor een eenduidige stijl qua decor en kies decoraties wat hier goed bij passen. Wilt u weten wat een goed balans is? Doe dan online inspiratie op en kijk welke interieurs goed bij uw smaak passen. Zo krijgt u een goed idee van hoe een balans qua decoraties eruit kan zien in uw woning.

Kaars en kaarshouders

Wilt u uw huis net wat gezelliger maken dan dat het nu is? Dat doet u eenvoudig door gebruik te maken van kaarsen. Dit zijn dé perfecte sfeervolle lichtbronnetjes voor in huis. U kunt deze perfect laten afstemmen met de rest van het huis door opnieuw te kiezen voor warme tinten. Kies bijvoorbeeld voor een kaars in een oranje of warm bruine tint. U kunt een mooi geheel creëren door meerdere varianten naast elkaar op te stellen. U maakt het pas echt af, wanneer u kiest voor geurkaarsen. Dit komt niet alleen de uitstraling tegemoet, maar ook de geur van de ruimte. Een heerlijke geur, kan direct voor ontspanning of een aangenaam gevoel zorgen. De kaars hoeft niet alleen op tafel te staan, deze kunt u mooi aankleden met een kaarshouder. Ook deze stemt u natuurlijk af met de rest van het huis voor een smaakvol geheel. Zo kunt u ook de nadruk leggen op de kaarshouders. Kies bijvoorbeeld voor een simpele witte kaars en combineer deze met een bijpassende en sfeervolle kaarshouder.

Kussens en dekens

Een kussen op de bank en een deken ter decoratie geven direct een fijne sfeer. Dit laat zien dat u hier heerlijk kunt relaxen. Het is niet alleen perfect voor de uitstraling, het zorgt ook direct voor meer woongemak. Hier kunt u 's avonds tijdens het Netflixen lekker onder een dekentje kruipen. Maar hoe kies je nu het beste kussen voor woondecoratie? Dat is vrij eenvoudig. Maak opnieuw gebruik van uw kleurenpalet voor uw woning. Wat zijn de tinten die mogen? Maak hier gebruik van en kies een mooie kleur die goed past bij de bank en de rest van het huis. Ook kunt u uitpakken en kiezen voor een leuke print. Let er dan wel op dat de print past bij het kleurenpalet en de rest van het huis. Kies daarom bijvoorbeeld alleen voor prints in warmte tinten.

Sfeerschepping in uw woning hoeft helemaal niet moeilijk te zijn. Aan de hand van de vijf bovenstaande tips kunt u in een handomdraai uw woning sfeervol maken. Hier is geen totale make-over voor nodig, maar simpelweg een paar kleine aanpassingen. En, hoe gaat u uw woning sfeervoller maken?

Populaire blogs

Mijn favorieten