HomeDIYPrachtig stucwerk binnen voor een creatieve ruimte

Prachtig stucwerk binnen voor een creatieve ruimte

De creativiteit van mensen heeft soms een beetje hulp nodig. Wanneer je iets creatiefs wil doen, heb je soms een beetje inspiratie nodig. Een nette ruimte geeft je vaak meer inspiratie dan een slordige kamer. Anders ga je namelijk focussen op storende elementen. Hier ben ik zelf ook onderlaatst achter gekomen. Mijn kantoor voor creativiteit, zoals ik dat noem, moest nodig opnieuw gestuct worden. Eerst wilde ik dit zelf doen om kosten te besparen. Uiteindelijk besloot ik toch om het stucwerk binnen te laten doen door een ervaren stukadoor. Dat was een verstandige keuze van mij. En ik zal je haarfijn uitleggen waarom!

Meerwaarde van goed stucwerk binnen

Ten eerste onderschatte ik het werk. Stucen is niet voor iedereen weggelegd. Het is namelijk een zeer fysiek intensieve onderneming om het stucwerk binnen in huis netjes te maken. Iedereen kan wat het mengsel op een muur dumpen, maar daar wordt het echt niet beter van. Wanneer je goed stucwerk binnen in je huis wilt, dan kun je het werk beter uitbesteden aan een vakman. De stuclaag dient namelijk enerzijds als bescherming, maar het is ook zeker een manier van verfraaiing. Een stukadoor kan erg creatief zijn en prachtige details verwerken in jouw stucwerk binnen. Dit zal jou niet zo snel lukken.

Wanneer stucwerk in huis goed gedaan is, zal je echt de meerwaarde ontdekken. Er zijn allerlei manieren waarop muren en plafonds gestuct kunnen worden. Zo kan een stukadoor schuine muren recht maken met goed stucwerk binnen. Daarnaast maakt zo’n vakman ook heel eenvoudig structuur aan op de muur. Dit geeft de ruimte een unieke, stijlvolle uitstraling. Zo zie je maar hoe goed stucwerk binnen het huis een meerwaarde heeft. Je kan zelf gaan stucen. De kans is alleen wel groot dat je het verprutst en de stukadoor alsnog het stucwerk moet doen.

De stukadoor een handje helpen

Ik hoor je al denken: wel leuk dat prachtige stucwerk binnen, maar dat komt zeker met een hoog prijskaartje? Dat is helemaal niet het geval. Er zijn allerlei manieren waarop jij ervoor kan zorgen dat de kosten van goed stucwerk binnen het huis voordeliger uit kan vallen. Wanneer je de stukadoor een handje helpt met de voorbereidingen, scheelt dat echt. Op die manier bespaar je de stukadoor werk en tijd. Zo kan de stukadoor direct aan de slag met het stucwerk binnen. Mijn tips: verwijder van tevoren het oude behang en zorg dat de ruimte in kwestie leeg is. Zulke kleine dingen maken echt het verschil!

Populaire blogs

Mijn favorieten