HomeAlgemeenEen origineel cadeau voor kraamvisite bedenken

Een origineel cadeau voor kraamvisite bedenken

Je bent uitgenodigd om een pasgeboren baby te bezoeken. Alleen je moet nog een leuk kraamcadeautje verzinnen, maar je wilt wel graag met iets origineels komen. Liever wil je niet iets geven wat de kersverse ouders al hebben. Zelf halen de ouders al behoorlijk wat spullen in huis. Of ze hebben het al cadeau gekregen van andere vrienden of familieleden. Hieronder kun je een aantal cadeautips lezen, waarmee je ze zeker zal verrassen.

Baby badjas

Een baby badjas is iets wat niet op de kraamlijst staat, maar wat wel heel leuk en handig is om in huis te hebben. Als de baby in een badje is geweest en je tilt het eruit, is het wel zo lekker als er iets warms om hem of haar wordt heen geslagen. Er wordt ook vaak gebruik gemaakt van een handdoek, maar een badjasje is vaak veel zachter en warmer. Een baby heeft in het begin meer moeite met het regelen van de eigen lichaamstemperatuur, dus zo’n badjasje is dan ontzettend handig om lekker warm te blijven na een badje. Om het cadeau nog persoonlijker te maken, kun je zijn of haar naam op het badjasje laten borduren. Dit is dan zo’n item wat dan vaak bewaard wordt voor later. In principe kun je een badjas als kraamcadeau jongen of meisje geven.

Houten babygym

Een leuk en duurzaam kraamcadeau is een houten babygym. Vanaf een aantal maanden kan een baby op een speelkleed liggen onder een babygym. Omdat ze nog niet zo veel kunnen in het begin, is de babygym echt een uitkomst. De baby hoeft eigenlijk alleen maar te liggen. Er hangen dan vervolgens allemaal verschillende speeltjes boven hun hoofdje, waar ze lekker naar kunnen grijpen. Ook aan de zijkanten van de gym zitten vaak iets van gekleurde kralen die heen-en-weer kunnen. Vaak hebben ouders dit nog niet aangeschaft, omdat het in het begin niet echt prioriteit heeft. Hoe leuk als jij dit handige ding alvast cadeau geeft. Het kindje zal hier maandenlang plezier van hebben.

Siliconen slabbetje

Vanaf ongeveer 4 maanden mag een baby starten met hapjes. Wat dan ontzettend handig is om te hebben, is een siliconen slabbetje. Deze kun je namelijk gemakkelijk schoonmaken en opnieuw gebruiken. Stoffen slabbetjes moet je iedere keer wassen en de vlekken krijg je er vaak niet meer uit, tenzij je het direct wast. Alleen als kersverse ouders heb je wel iets anders aan je hoofd. Deze siliconen slab kun je in leuke kleuren en printjes bestellen. Zo heb je ze in mooie aardekleuren of een tijgerprintje. Deze slab kun je ook verstellen, zodat het kindje er lang plezier van heeft. Zoals je kunt lezen zijn er genoeg originele kraamcadeaus om te geven. Vraag desnoods aan de ouders wat ze al hebben, zodat je weet wat je in ieder geval niet hoeft te kopen.

Populaire blogs

Mijn favorieten