HomeReizenCreatief op vakantie gaan doe je zo

Creatief op vakantie gaan doe je zo

De laatste jaren ben ik vaak op dezelfde manier op vakantie gegaan in de zomer. Elk jaar boekte ik een reis naar een all-inclusive hotel in een warm land. Vaak was dit Spanje of Turkije, maar ik ben ook naar Egypte op vakantie geweest. Dit jaar heb ik besloten dat het tijd was voor iets nieuws. Ik wilde op een wat avontuurlijkere vakantie. Ik heb lang getwijfeld tussen de Scandinavische landen en Schotland. Omdat ik een aantal jaren geleden al voor een bruiloft van een goede vriend van mij in Oslo ben geweest heb ik besloten om naar Schotland te gaan. In mijn hele leven ben ik alleen maar Londen geweest en ik ben nu wel benieuwd hoe het noorden van het Verenigde Koninkrijk eruit ziet. Lees in deze blog welke dingen je nodig hebt als je op een avontuurlijke vakantie gaat in Schotland.

Tent

Bij een echte avontuurlijke vakantie hoort natuurlijk het slapen in de wildernis. Schotland is daar uitermate geschikt voor omdat het één van de weinige landen in Europa is waar vrijuit je tent mag plaatsen in de wildernis. In Nederland is dat bijvoorbeeld verboden. Voordat ik op vakantie ging had ik nog geen tent en omdat ik niet wist of ik vaker met de tent op vakantie zou willen heb ik besloten om de tent te huren. Het is heel eenvoudig om je tent online te huren, want er zijn veel aanbieders van tentenverhuur. Als je denkt dat je vaker met de tent op vakantie gaat zou ik adviseren om de tent te kopen. Je kan online ook zeer gemakkelijk tenten verkoop vinden.

Landkaart

Als je op vakantie gaat in de wildernis moet je echt een landkaart meenemen. Je kunt namelijk niet altijd op de GPS vertrouwen, omdat er niet altijd bereik is. Ook kan het zo zijn dat je een tijdje geen elektriciteit hebt neem dus altijd een landkaart mee als back-up om niet te verdwalen. Zorg dat de landkaart gedetailleerd is, anders kan je je niet goed oriënteren waar je precies bent. Het is bijvoorbeeld heel nuttig om hoogtemeters aangegeven te hebben op de landkaart, het is namelijk heel eenvoudig jezelf te lokaliseren tussen alle bergen en heuvels in Schotland.

Kompas

Voor een kompas geldt hetzelfde als voor de landkaart. Je hebt deze nodig om niet te verklaren. Als je nog nooit een kompas hebt gebruikt (zoals ik), is het goed om even op internet wat dingen op te zoeken over kaartlezen met een kompas. Zo zorg je ervoor dat je niet verdwaald in de wildernis.

Populaire blogs

Mijn favorieten