epoxyhars
Blog

Met epoxyhars kan je alle kanten op!

Bij Mekreatief.nl bespreken we alles wat met creativiteit te maken heeft. Je creativiteit kan je op allerlei manieren uiten. Sommige mensen doen dit in hun kleding anderen met hun lichaam en weer anderen via een ambacht. Er zijn ontzettend veel manieren om je creativiteit ten toon te stellen. Wist je al dat je met epoxyhars de meest fantastische kunstwerken kan maken? Vandaag lees je hoe je epoxyhars kan gebruiken voor de creatie van allerlei producten. Aan het einde van deze blog kan je waarschijnlijk niet wachten om met epoxyhars aan de slag te gaan!

Maak de ideale werkbank

Ben jij een echte aanpakker en goed met je handen? Dan mag een eigen werkbank natuurlijk niet ontbreken. Dat is toch heerlijk een eigen plekje waar je je creativiteit volledig de vrije loop kan laten. Bouw de werkbank die bij jou past. Geheel naar eigen smaak kan je jouw ideale werkbank creëren. Heb je behoefte aan veel ruimte of heb je beperkte ruimte en moet je voor een compacte werkbank kiezen. Als creatieveling is een eigen werkbank ideaal. Heb je een idee dan kan je deze gelijk in de praktijk brengen. Met hout kan je eenvoudig een werkbank naar keus maken. Echter, de afwerkings is wel uiterst relevant. Een werkbank moet robuust zijn. Met epoxyhars geef je je werkbank een coating laag die er jouw houten werkbank beschermt tegen vocht tegen vocht en chemicaliën. Zo kan je altijd gebruik maken van een schone werkbank.

Creëer de mooiste abstracte kunstwerken

Ook voor het creëren van abstracte kunstwerken kan je met epoxyhars prima uit de voeten. De epoxy is in verschillende lagen aan te brengen. Daarnaast kan je epoxy ook prima bewerken met met verf. Een voorbeeld van een abstract kunstwerk dat je met epoxyhars kan maken is een heelal. Met behulp van led verlichting komt het kunstwerk volledig tot leven. Je kan er ook voor kiezen om epoxyhars te werken in een tafel. Kies voor een natuurlijke houten tafel met holle ruimtes. Met behulp van epoxyhars kan je de tafel weer egaal maken. Het contrast tussen epoxy en hout is een subliem aangezicht. Door speciale technieken te gebruiken kan je het epoxy gedeelte ook een mooi effect meegeven. Ga voor een helder blauwe kleur om water na te bootsen. Hopelijk heb je op basis van deze voorbeelden inspiratie gekregen voor je eigen kunstwerk. Wacht niet langer en ga aan de slag met epoxyhars. Je zult je verbazen over de talloze mogelijkheden.

Geef een reactie