HomeAlgemeenOriginele manieren om jouw eigen creativiteit te prikkelen

Originele manieren om jouw eigen creativiteit te prikkelen

Zoals je weet ben ik gek op creativiteit. Ik vind het heerlijk om met mijn handen bezig te zijn of mezelf uit te dagen iets nieuws te verzinnen. Helaas ben ik geen bodemloze put vol creativiteit. Ik heb ook van die momenten dat ik niet vooruit te branden ben. Schrijvers noemen het niets voor niets een writers block. Het voelt ook echt alsof je tegenover een grote muur of obstakel staat waar je niet omheen kunt. Wat doe je dan? Door de jaren heen heb ik wat originele manieren ontdekt om mijn creativiteit te prikkelen. Misschien werken de volgende trucjes ook wel bij jou!

In contact komen met je innerlijke kind

Voordat je met je ogen gaat rollen, moet je even doorlezen. Ik weet het: het klinkt zo vreselijk cliché. Er zit echter wel een kern van waarheid in. Als kind hebben we echt bizar veel creativiteit. We spelen met allerlei speelgoed en verzinnen gaandeweg diverse scenarios. Waarom stoppen we daar als volwassenen mee? Het is goed voor je creativiteit en het is ook gewoon lekker om zorgeloos te spelen. Daarom heb ik een paar jaar geleden wat speelgoed voor mezelf aangeschaft.

Persoonlijk ben ik mega fan van dieren (altijd al geweest). Als kind had ik mijn slaapkamer vol met posters van paarden, honden en katten. Uiteraard had ik ook een schrikbarend aantal knuffels. Toen ik de speeltjes van Schleich zag, was ik eigenlijk meteen verkocht. Schleich maakt uitstekend dierenspeelgoed waar zowel jong als oud heerlijk mee kan spelen. Eerst heb ik diverse Schleich paarden gekocht. Beetje bij beetje groeide mijn collectie. Inmiddels kan ik me moeiteloos uren vermaken, terwijl mijn creativiteit wordt geprikkeld. Door te spelen met mijn Schleich speelgoed, krijg ik altijd weer een boost!

Vervelen is van tijd tot tijd juist goed

Als kind vond ik het vreselijk om mezelf te vervelen. Mijn ouders werden er ook niet veel gelukkiger van. Eigenlijk slaat dat nergens op. Juist door verveling krijg je weer de motivatie om iets nieuws te maken of te doen. Je wilt vanzelfsprekend vrijwel alles doen om van dat gevoel af te komen. Verveling leidt dus eigenlijk op de lange termijn tot creativiteit! Daarom is het helemaal niet zo erg om jezelf van tijd tot tijd te vervelen. Het is juist goed om alles even op nul te zetten en de creativiteit weer op te bouwen.

Ideeën delen met anderen

Ten slotte is het altijd een goed idee om te praten met anderen. Vertel ze over jouw laatste creaties of juist over je huidige block. Misschien komt een onverwachte partij wel met een oplossing! Ideeën delen met anderen is daarom ook een goede manier om jouw eigen creativiteit te prikkelen.

Populaire blogs

Mijn favorieten