HomeAlgemeenMaak je werk efficiënter

Maak je werk efficiënter

De opkomst van de leren schrijfmap

Wat is het toch heerlijk dat dit bestaat! Ik vind het net zoiets als de paperclip: het oogt zo simpel, maar biedt heel veel efficiëntie. De leren schrijfmap is daarnaast ook een stuk compacter dan een multomap en is ook weer steviger dan een snelhechtmap. Als ik niet beter wist zou ik zeggen dat dit een win-win is! Hoe dan ook, ik heb het nu vaker nodig dan ooit. Ik ben nu fulltime-student en vanaf het begin van het jaar moest ik al met mappen aan de gang. Tot nu toe wist ik niet beter dan dat je een multomap moest gebruiken voor het bewaren van al je losse bladeren en documenten. Daarnaast maken we ook heel veel gebruik van digitale hulpmiddelen. Dit gebruik ik persoonlijk heel veel.

Studentenraad

Als ik op mijn opleiding al afhankelijk ben van mappen, ben ik dat natuurlijk ook bij andere bezigheden. Naast mijn opleiding ben ik ook actief in de studentenraad van mijn locatie. Daar zag ik laatst iemand met een prachtige bruine leren schrijfmap. Aangezien ik zelf altijd zo’n chaoot ben en aan het rondzeulen ben met losse rommelige papieren, was dit wel een inspiratie. Waar ik altijd tegenop zag met het idee van mappen, is dat het zoveel ruimte inneemt in je tas. Dat hoeft dus niet met een compactere leren schrijfmap. Dat neemt ongeveer dezelfde hoeveelheid ruimte in als een schoolboek. Het gewicht is eventueel ook een paar grammetje lichter omdat het niet over dezelfde inhoud beschikt van bladeren. Daarnaast staat het ook heel professioneel.

Meerdere mogelijkheden

Een leren schrijfmap is echt niet exclusief voor papieren documenten. Als je dit product opzoekt, zul je tal van opties tegenkomen. Er zijn mappen die multifunctioneel werken: zo kan je er pasjes, pennen en andere kleine voorwerpen in opbergen. Als je juist een map zoekt voor alleen papieren documenten, kan dat uiteraard ook. Mocht je het risico op verlies van documenten willen vermijden, kan je ook kiezen voor een map met ritssluiting. Persoonlijk zou ik voor het laatste kiezen, met daarbij de optie tot het kunnen opbergen van je pennen. Pasjes zijn voor mij niet heel relevant, maar het kan bijvoorbeeld handig zijn als je visitekaartjes wilt kunnen uitdelen( bijvoorbeeld voor je eigen bedrijf).

Tablet + leren schrijfmap samen

Dit is mogelijk echt een oplossing voor als je net zoals ik veel digitaal aan het werk bent. Door de constructie van de leren schrijfmappen, is er een mogelijkheid tot samenvoeging van zowel je digitale hulpmiddel als je papieren bijlages.

Populaire blogs

Mijn favorieten