HomeWonenDe beste lampen uitkiezen

De beste lampen uitkiezen

Als jij je huis gaat verbouwen of opnieuw inrichten dan is het belangrijk dat je de juiste lampen aanschaft. Er zijn namelijk duizenden verschillende lampen verkrijgbaar en dat maakt het kiezen moeilijk. Je wilt natuurlijk dat de lampen passen bij de inrichting van je huis. Ook moet er genoeg licht van je lampen afkomen anders word je huis te donker en kan dit voor een lelijk gezicht zorgen.

 

Passen industriële lampen in mijn woning?

Als je een moderne of industriële interieur hebt dan passen industriële lampen perfect in je woning. Industriële lampen zorgen voor een prachtige uitstraling en zorgen voor een warme en fijne sfeer. Als je industriële lampen in je huis hebt hangen, zul je elke keer verrast worden door de uitstraling. Je kan ervoor kiezen om een hanglamp industrieel te kopen maar er bestaan ook staande industriele lampen. Hanglampen kan je uitstekend ophangen boven de eethoek of in de woonkamer waar je televisie kunt kijken. Industriële hanglampen zijn verkrijgbaar in tientallen kleuren maar voor de echte industriële uitstraling, kan je het beste kiezen voor een hanglamp industrieel zwart. Staande lampen zijn geschikt voor een leeshoek of een donkere kamer. Hierdoor kun je beter lezen en het geeft een hoek van een kamer een prachtige uitstraling. Ook als je de hangende lampen niet aan wilt zetten omdat hier veel licht van komt, kan je de staande lamp aanzetten en dimmen. Dit is vaak niet mogelijk met hanglampen en daarom worden staande lampen veel verkocht. 

 

De juiste verlichting

Als je een lamp hebt aangeschaft is het verstandig om ook meteen de juiste verlichting te kopen. Als je verlichting aanschaft dat niet erg fel is, is er een kans dat je woonkamer of slaapkamer er donker uit ziet. Dit zou erg zonde zijn als je een prachtig interieur hebt. Als je verlichting aanschaft met een andere kleur dan wit of geel is er een kans aanwezig dat het lijkt alsof je interieur een andere kleur krijgt en dat wil je liever voorkomen. Tegenwoordig bestaan er ook slimme verlichtingen die voorzien zijn van duizenden verschillende kleuren. Je kan als je er een gezellige sfeer van wilt maken, kleuren zoals rood en paars aanzetten. Ook kan je deze lichten vaak bedienen met je telefoon en ook instellen zodat ze in de nacht of wanneer niemand thuis is, dat ze automatisch uitgeschakeld worden. Deze lichten kan je ook verbinden met een bewegingssensor. Je bespaart hierdoor natuurlijk energie en dat is goed voor de portemonnee. 

Populaire blogs

Mijn favorieten