HomeAlgemeenCreativiteit prikkelen op een zeer bijzondere manier

Creativiteit prikkelen op een zeer bijzondere manier

Ik ben altijd op zoek naar nieuwe manieren om mezelf creatief te uiten. Zo ben ik gek op activiteiten die mijn creativiteit prikkelen. Nu denk je misschien dat ik 24/7 op Pinterest zit. Ik moet bekennen dat ik de app weldegelijk heb geïnstalleerd op mijn smartphone. Dat is echter niet de enige manier. Je zou het misschien niet van mij verwachten, maar ik behoor tot het PC Master Race. Zeker wanneer het weer niet al te best is, vind je mij gegarandeerd achter mijn game PC. Daarom gaat mijn blog over hoe ik mijn creativiteit prikkel op een zeer bijzondere manier.

Een echte game PC

Voordat ik echt een beetje de nerd ga uithangen, wil ik eerst toelichten wanneer we spreken over een game PC. Ja, het is waar dat je op veel computers spelletjes kan spelen. Niet iedere PC is echter een game computer. Wanneer ik het over een game PC heb, dan bedoel ik een computer met krachtige hardware. Denk hierbij aan een snelle processor, een goede ventilatie en natuurlijk bergen met werkgeheugen. Daarnaast herken je een echte game PC ook altijd aan het uiterlijk. Denk aan een zwarte computerkast met accenten in een felle kleur. Een zwarte game PC met knalrode tinten is bijvoorbeeld erg populair.

Creativiteit prikkelen met games

Nu weer even centraal. Ik zou je natuurlijk vertellen hoe ik dan mijn creativiteit prikkel op een bijzondere manier. Door middel van games krijg ik echt een rush aan creativiteit. Ik moet weliswaar bekennen dat niet alle games evenveel creativiteit uitlokken. De spellen waarin je dingen moet bouwen of tactisch te werk moet gaan, geven mij weldegelijk genoeg inspiratie voor mijn eigen projecten. Toen bijvoorbeeld Minecraft net uitkwam, heb ik dagen aan een stuk door dat spel gespeeld. Misschien heb je wel eens van die YouTube-filmpjes gezien waarin gamers iconische gebouwen nagebouwd hadden? Ik ben ook zo’n gamer.

De reden waarom games mij zo goed kunnen inspireren is eigenlijk simpel. Het spel, de bouwconstructie of het verhaal is immers altijd door iemand (of een heel team aan individuen) bedacht. Als zij zo’n gaaf idee kunnen bedenken en realiseren, dan kan ik dat ook! The sky is the limit, zoals ze dat in het Engels zeggen. Dus als ik ongeïnspireerd ben, als mijn creativiteit niet op gang wil komen, dan kruip ik achter mijn game PC. Ik laat me dan transporteren tot een andere wereld, een andere tijd of zelfs een ander universum. Dat prikkelt mijn creativiteit pas echt!

Populaire blogs

Mijn favorieten