HomeAlgemeen5 gelegenheden om een tegeltje cadeau te geven

5 gelegenheden om een tegeltje cadeau te geven

Het klinkt wat ouderwets, een tegeltje met een spreuk. Iets wat je vroeger bij je oma thuis zag hangen, maar niet iets waar je direct aan denkt als je voor iemand een leuk cadeautje wilt scoren. Toch kan een tegeltje juist heel origineel zijn. Wij noemen hier 5 momenten waarop het een leuk en origineel cadeau is.

1. Een tegeltje als geschenk voor een collega

Bij pensioen of afscheid collega kun je kiezen voor een tegeltje met een leuke foto en een verwijzing naar de organisatie waar jullie met z'n allen gewerkt hebben. Denk er met iedereen eens over na wat de werkhouding van jullie collega kenmerkte. Er is dan vast wel een bijpassende spreuk te bedenken!

2. Een tegeltje als aandenken van een vakantie of langere reis

Je hebt een ontzettend leuke vakantie gehad of bent net terug van backpacken met een goede vriendin. Je wilt graag iets geven wat als aandenken kan dienen voor deze bijzondere tijd. Kies jullie mooiste vakantiefoto uit en laat deze drukken op het tegeltje. Het voordeel van een tegeltje is dat je geen fotoalbum tevoorschijn hoeft te halen om ernaar te kijken, telkens wanneer je er thuis langskomt, word je weer even herinnerd aan deze bijzondere gebeurtenis.

3. Een tegeltje bij een housewarming

Heeft een familielid, een collega of een kennis een nieuwe woning gekocht? Ontwerp dan een mooi tegeltje met het huisnummer of met de naam van de desbetreffende persoon om buiten op te hangen. Of laat een tegeltje ontwerpen met een mooie spreuk en de datum waarop ze er zijn gaan wonen.

4. Een tegeltje bij de geboorte van een kind

Ken je iemand die net een kindje heeft gekregen? Ontwerp dan een mooi, gepersonaliseerd tegeltje. Je zou het thema van het geboortekaartje kunnen volgen en de geboortedatum en plaats toe kunnen voegen. Een andere optie is om een mooie foto te kiezen. Dan heb je meteen een waardevol aandenken wanneer het kindje volwassen is.

5. Een tegeltje als verjaardagscadeau voor een ouder familielid

Ondanks dat er genoeg redenen zijn om dit niet alleen aan oude mensen te geven, blijft het een feit dat een 75 jaar vrouw er nog steeds blij mee is. Kies dan ook niet zomaar voor een willekeurige spreuk, maar luister eens naar je opa en oma. Binnen enkele minuten zullen een aantal 'tegelwijsheden' opvallen die ze, misschien zelfs onbewust, regelmatig gebruiken. Zet het op een tegeltje en geef het namens alle kleinkinderen die graag van de wijsheid van hun grootouders gebruik maken zolang het nog kan.

Populaire blogs

Mijn favorieten