HomeAlgemeenWelke lekkernijen kun je gemakkelijk zelf maken tijdens de feestdagen?

Welke lekkernijen kun je gemakkelijk zelf maken tijdens de feestdagen?

De feestdagen staan weer voor de deur, en we zijn met z'n allen alweer druk aan het plannen. Wat ga je bijvoorbeeld doen tijdens de kerstdagen? Blijf je thuis, of ga je uit eten? Veel families willen hun kerst het liefst zo intiem mogelijk te vieren, en kiezen daarom voor een uitgebreid diner thuis. Maar het voorbereiden van een uitgebreid diner kost een heleboel tijd, en aandacht. Het is daarom belangrijk om dit goed te plannen, en te zoeken naar manieren om het jezelf zo gemakkelijk mogelijk te maken. Één van die manieren is het gebruik van bakmixen. Deze mixen zorgen ervoor dat je (bijna) alles in één keer bij de hand hebt, en kunnen je veel tijd besparen. Ben jij benieuwd welke lekkernijen je kunt maken met behulp van een handige bakmix? In dit artikel lees je er alles over!

Cake

Voordat je met z'n allen aan tafel gaat, geniet je meestal eerst nog van een lekker kopje koffie. Daar mag iets lekkers natuurlijk niet bij ontbreken. Natuurlijk kun je kiezen voor iets simpels zoals een kerstchocolaatje, maar wat dacht je van een zelfgebakken cake? Met een cakemix kost het klaarmaken van een cake je namelijk niet langer dan 30 minuten. Dit betekent dat je snel, en zonder stress, een lekkere cake op tafel kunt zetten. En wist je dat cakemix verkrijgbaar is in veel verschillende smaken en soorten? Wil je iets bijzonders op tafel zetten? Kies dan voor een chocoladecake, of een lekkere bananencake.

Oliebollen

Tot nu toe hebben we het alleen maar gehad over de kerstdagen, maar dat zijn natuurlijk niet de enige feestdagen in December. Ook Oud en Nieuw staat weer voor de deur, en daar horen natuurlijk oliebollen bij. Veel mensen halen hun oliebollen bij de bakker, maar heb je ze weleens zelf gemaakt? Er gaat namelijk niets boven een hele stapel zelfgemaakte oliebollen. Met een handige oliebollenmix word het maken van oliebollen een makkie. Let er wel op dat het maken van oliebollen een tijdrovende klus is. Daarom is het nog leuker om ze samen te maken met bijvoorbeeld je moeder, dochter of vrienden.

Brood

Een lekker brood mag natuurlijk niet ontbreken tijdens het kerstdiner. Lekker bij de soep als voorgerecht, of besmeerd met een dun laagje kruidenboter. Veel mensen zouden graag een zelfgebakken brood serveren met kerst, maar weten niet goed waar ze moeten beginnen. Het maken van een goed brood klinkt immers nogal ingewikkeld en stressvol. Gelukkig hebben we de oplossing gevonden! Een broodmix zorgt ervoor dat je bijna alle ingrediënten in één keer bij de hand hebt. Daarnaast staat een uitgebreid recept op de zijkant van de verpakking, waardoor jouw brood bijna niet kan mislukken. Twijfel je toch nog? Probeer het recept dan een keertje uit voor de feestdagen!

Populaire blogs

Mijn favorieten