HomeAlgemeenTent huren op het festivalterrein

Tent huren op het festivalterrein

In de zomers zijn er veel festivals, zowel dagfestivals als weekendfestivals. Bij festivals die meerdere dagen duren hoort natuurlijk een campingovernachting. Denk bijvoorbeeld aan Lowlands: het festival speelt zich even veel af op de camping als op het terrein zelf. Los van dat tenten natuurlijk niet te vergelijken zijn met comfort, is een ander nadeel van een meerdaagsfestival dat je jouw tent en andere spullen mee moet sjouwen naar het terrein. Dat ongemak lijkt echter verleden tijd te zijn. Een tent huren: steeds meer organisaties bieden de mogelijkheid aan om een tent te huren op het festival terrein zelf.

Voordelen tent huren

Ik hoef denk ik niet eens de voordelen voor je op te sommen, want het is hartstikke duidelijk wat precies de voordelen zijn van een tent huren op het festival terrein zelf.

Allereerst scheelt het sjouwwerk. Een festival in jouw eigen stad waar je makkelijk met openbaar vervoer heen kan, vereist niet veel sjouwwerk. Echter zijn er genoeg festivals, zoals Sziget en Balaton, die in het buitenland plaatsvinden. Als een dergelijke organisatie jou de mogelijkheid geeft voor een tent huren, zou ik dat zeker doen. Het scheelt immers ruimte in de achterbak of extra kosten indien je met het vliegtuig, trein of bus gaat.

Het mooiste is nog als de organisatie niet alleen de mogelijkheid van een tent huren aanbied, maar ook dat de tent al klaar staat wanneer je aankomt op locatie. Laten we eerlijk zijn: bezweet aankomen met een tent, tas, slaapzak en matje op locatie om vervolgens met heel wat gevloek een tent nog te moeten opzetten is geen geweldige start van jouw feest weekend. Een tent huren die vervolgens al voor je wordt opgezet is dan ook een fijne optie.

Bovendien is het fijn dat de tent schoon is en vaak van betere kwaliteit dan goedkope tenten die festivalgangers vaak aanschaffen van de Action. Kan je een tent huren? Dan zal ik dat zeker doen. Een kwaliteit tent maakt het toch íéts comfortabeler.

Nadelen

Het grootste nadeel van een tent huren is natuurlijk dat het duurder is dan een eigen tent meenemen. Zeker als je voor de service gaat van én een tent huren én het opzetten voor jou, kan het zo tegen de honderd euro kosten.

Bovendien moet je bij een tent huren er rekening mee houden dat het niet jouw eigen tent is en dat je er dus iets voorzichtiger mee moet omgaan. Ook moet je er rekening mee houden dat, indien jij wel een tent huurt en de rest van jouw gezelschap niet, je misschien niet bij elkaar staat. Zeker wanneer je de tent laat opzetten door de organisatie.

Populaire blogs

Mijn favorieten