HomeAlgemeenSchep sfeer met plissé gordijnen

Schep sfeer met plissé gordijnen

Is voor jou privacy ook belangrijk? Bekijk dan de verticale lamellen die de inkijk in je woning belemmeren. Mocht je lamellen te kil en zakelijk vinden, dan kun je sfeer scheppen met plissé gordijnen. Als het raam niet zo groot is, bijvoorbeeld de ruit in de achterdeur, kies dan voor een rolgordijn op maat. Op deze manier bestaat voor ieder raam in je woning het geschikte gordijn, en heb jij alle privacy.

Foto's die het goed weergeven

Bij veel online shops voor raamdecoratie is in feite niet goed te zien hoe het eruit ziet. Als voorbeeld, verticale lamellen fotograferen ze dan met fel licht erachter. Zeker als het in een showroom is met een strakke industriële inrichting dan vallen er van die strakke schaduwstrepen door de kamer. Maar hoe zien die verticale lamellen, plissé gordijnen, of het rolgordijn op maat eruit als het buiten donker is en binnen het licht aan is? Je doet er goed aan foto's te bekijken van hoe het er echt uitziet. Of beter nog, bestel kleurstalen zodat je thuis kan kijken hoe het lijkt. Je kan dan makkelijk kiezen tussen stoffen.

Maak van je interieur één geheel

Het mooie van raamdecoratie dat het zo de kers op de taart is. De wanden heb je al mooi afgewerkt, er ligt vloerbedekking, misschien heb je iets met het plafond gedaan. De echte finishing touch is de raamdecoratie van jouw keuze. Mooi en strak een rolgordijn op maat of verticale lamellen, of juist heel huiselijk plissé gordijnen. Het is van belang om in te schatten hoe botanisch je woning gaat worden, oftewel wat ben je van plan? Hoeveel planten wil je in de vensterbank zetten? Maak dus van je interieur een mooi geheel.

Raamdecoratie is duurzaam

Verticale lamellen en plissé gordijnen zijn duurzaam, en een rolgordijn op maat gaat ook lang mee. Het is dus echt een investering in het interieur, daarom is het zo belangrijk dat het zowel bij daglicht alsmede bij duisternis goed staat. Ook het praktische, dat je in je woning privacy hebt, is belangrijk en voor vele jaren. Online zijn veel woon- en lifestylesites, misschien kun je daar advies inwinnen wat het beste staat? In ieder geval heb je de juiste winkel al gevonden voor verticale lamellen, plissé gordijnen, en voor een rolgordijn op maat. Je maakt dan jouw keuze, en je bent voor vele jaren klaar. Het is mogelijk dat je niet volledig de vrije keuze hebt, en dat is bijvoorbeeld bij een allergie. Mocht je een huisstofmijt allergie hebben, dan heb je in feite enkel keuze tussen verticale lamellen en jaloezieën, en heel misschien een rolgordijn op maat.

Populaire blogs

Mijn favorieten