HomeWonenDe beste tijd voor een tuin-makeover

De beste tijd voor een tuin-makeover

…Is misschien onverwacht, maar dat zijn de koude maanden! Zie het zo: zodra de vogeltjes straks weer beginnen te fluiten, er weer blaadjes aan de bomen komen en de bloemetjes beginnen te bloeien, zullen ook de eerste zonnestralen weer beginnen te schijnen. En dan wil jij het liefst meteen lekker in je tuin of op je balkon gaan zitten om alle zon die je al die tijd hebt moeten missen deze winter weer in je op te nemen! Stel je tuin make-over dus niet uit naar het voorjaar, maak hem nu alvast in orde zodat je na een lange, strenge winter meteen op je terras neer kan ploffen met een lekker drankje en de zon op je bol.

Maak je planten in orde

Alle planten gaan altijd eigenlijk nét iets te lang door met bloeien, waardoor die dappere knopjes die begin september opkwamen na een paar weken alweer verwoest zijn door het slechte weer van de winter. Dan zit je tijdens de koude maanden met een tuin vol explosieve planten, maar dan met bruin geworden bladeren, geen grijntje kleur meer te zien en héél veel troep om op te ruimen in het voorjaar. Maak dit dus alvast in orde – snoei wat eraf kan, haal alle dode bladeren, knoppen en takken er tussenuit. Het ziet er ’s winters misschien wat kaal uit, maar je zult jezelf dankbaar zijn! Want zodra het voorjaar begint, hebben jouw planten alle ruimte om weer goed te gaan groeien.

Maak de boel weer mooi!

Van de zomer is er waarschijnlijk wel een tuinstoel kapotgegaan waar je nog niks aan hebt gedaan, ergerde je aan hoe oud je schutting eruit zag of had je het gevoel dat er iets anders beter kon aan jouw tuin of balkon. Maar omdat je zo lekker in de zon zat te genieten, nam je liever niet de tijd om daar wat aan te gaan doen. Onze tip? Wacht ook hiermee niet te lang. Doe het juist nu er buiten niks beters te doen is in de kou. Trek je warmste trui aan, ga snel naar het dichtsbijzijnde tuincentrum of browse naar een mooie website en ga eens kijken wat je kunt doen om jouw tuin te pimpen. Of dat nou een nieuwe tuinstoel is, nieuwe tegels of een hele andere inrichting, nieuwe decoratie of gewoon wat mooie nieuwe plantjes om te boel op te fleuren: je kan het beter nu doen, zodat je zodra de eerste zon doorkomt meteen kunt gaan genieten buiten!

Populaire blogs

Mijn favorieten