HomeWonenDé tips voor een creatieve tuin

Dé tips voor een creatieve tuin

De tuin, het groene verlengstuk van je huis. Ze komen in alle soorten en maten. Sommige tuinen zijn zo groot als een voetbalveld andere tuinen hebben nog niet het formaat van een parkeerplaats. Ongeacht de grootte biedt elke tuin je volledige creatieve vrijheid. Elke tuin is om te toveren tot een meesterwerk op zich. Wie wilt nou niet een mooie, stralende tuin. We snappen dat niet iedereen de tijd heeft om zijn of haar tuin te visualiseren. Daarom hebben we hier een aantal handige tips om je tuin een creatieve boost te geven. Elke tip zal je tuin doen laten stralen als nooit tevoren.

De clematis   

De clematis een absolute aanrader voor elke tuin. De klimplant kan je tuin binnen no time veranderen in een groene oase. Direct na aankoop is de plant over te potten. Je hoeft dus niet eindeloos te wachten op resultaat. Vanaf de start zal de plant je tuin verrijken met prachtige groene bladeren. De groene bladeren geven je tuin een extra natuurlijke uitstraling. Maar de clematis kent meer gedaantes dan slechts groene bladeren. Er zijn ook clematissoorten met prachtige bloemen. De bloemen die aan de clematis groeien zijn afhankelijk van de soort te verkrijgen in een breed scala van kleuren. Je kunt de verschillende soorten zelfs mengen. Je tuin kan dus over een geheel jaar stralen in meerdere kleuren. Afhankelijk van de bloeitijd van de specifieke clematissoort zal je tuin versierd worden met bloemen in de kleur van de soort in bloei. De clematis is niet alleen een aanrader voor elke tuin op basis van schoonheid. Het is een veelzijdige plant. Door de snelle groei van de vertakkingen, die zich vastklampen aan een pergola, een hekwerk of een muur, kan de clematis dienen als een natuurlijke schutting. De hedera is na één jaar zelfs volledige privacy bestendig. Kortom, de clematis is alles dat je van een plant verwacht en meer.    

Een overkapping voor eindeloos genieten

Er zijn meer manieren om je tuin een creatieve boost te geven. Een overkapping is een prachtige manier om je terras meer sfeer te geven. Ook met een tuinoverkapping kan je je creativiteit volledig de vrije loop laten. Je kan kiezen voor strakke pilaren, lood en glas of een frame van bamboestokken. Kies een frame die past bij de stijl van je tuin. Het overdekte terras stelt je in staat 365 dagen per jaar te genieten van je tuin ongeacht de weersomstandigheden.

Populaire blogs

Mijn favorieten