HomeAlgemeenBinnen of buiten je invloedssfeer

Binnen of buiten je invloedssfeer

Laatst las ik een artikel in de krant over een trend die gaande van mensen die zich bezighouden met astrologie. Dit zou met name bij millennials erg populair zijn. In het artikel stond dat het er wellicht mee te maken had dat het de generatie van de onbeperkte keuzevrijheid was en dat het daarom juist fijn was de optie te verkennen dat er toch dingen zijn in je leven die buiten jouw invloedsfeer liggen. Met andere woorden: door te lezen welke planeten invloed kunnen hebben op jouw gemoedstoestand, haalt dat een beetje de druk van de ketel. Het is fijn aan te nemen dat je niet overal invloed op hebt en in plaats daarvan kan leren anticiperen op die dingen waar je niks aan kan veranderen. Met de enorme keuzevrijheid komt ook een grote verantwoordelijkheid mee. Want als er dan iets niet lukt, ligt dat volledig aan jezelf. Je bent er dan niet goed genoeg voor gegaan, hebt niet hard genoeg gewerkt. De astrologie zet het raampje open naar een heel ander idee: net zoals de maan eb en vloed veroorzaakt, hebben de planeten en hun standen ook invloed op jou. Als iets niet lukt, hoeft dat niet per se aan jouw inzet te liggen. Het zou ook kunnen zijn dat de planeten niet goed stonden of dat wat je wilde bereiken überhaupt niet iets is dat bij jou past. Zolang het mensen niet schaadt, kan ik er alleen maar achter staan.

Meerdere mogelijkheden

Er zijn natuurlijk meerdere manieren zoals astrologie die gebaseerd zijn op de gedachte dat er bepaalde dingen al voor je bepaald zijn. Zo kan je een medium raadplegen of een spirituele coach kaarten voor je laten leggen. Ook zou je naar een handlezer kunnen gaan. Laten we die mogelijkheid eens wat nader bekijken. Bij het handlezen kan er bijvoorbeeld iets gezegd worden over je karakter. Daarbij wordt er een verschil gemaakt tussen je linker- en rechterhand. De lijnen op je linkerhand geven informatie over je ziel, wat je wil bereiken en hoe je je voelt. De lijnen op je rechterhand kunnen iets vertellen over je talenten. Verwacht dus niet dat je toekomst voorspeld gaat worden. Als je zo’n handlezer tegenkomt, moet je die eigenlijk niet raadplegen. Goede handlezers voorspellen geen toekomst. Het gaat erom je inzicht te geven in hoe je in elkaar zit en je bijvoorbeeld op het idee te brengen dat je iets op een andere manier zou kunnen aanpakken. Daar heb je ook veel meer aan dan zogenaamde toekomstvoorspellingen.

Ervaringen

Ik heb twee keer in mijn leven een handlezer geraadpleegd. Van de dingen die de eerste handlezer zei, was ik echt ondersteboven. Hoewel het inmiddels twintig jaar geleden is, weet ik nog dat ik daarna had opgeschreven wat hij allemaal had gezegd. Omdat ik het zo bijzonder vond en het niet wilde vergeten. De tweede persoon die in mijn leven mijn hand heeft gelezen, ontmoette ik zo’n vijf jaar na mijn eerste ervaring. Ik was op reis en verbleef bij een familie in de jungle met nog wat andere toeristen. Iemand van de familie waar we logeerden zou hand kunnen lezen, dus uiteraard wilde iedereen dat. Maar hij zei vooral dingen over wat er mogelijk in de toekomst kon gebeuren. Misschien deed hij dat, omdat hij dacht dat dat hetgeen was wat we wilden horen. Maar goed, toch heb ik ook na dat gesprek opgeschreven wat hij had gezegd. Als ik het later dan zou teruglezen, kon ik kijken of het uitgekomen was. Maar ik heb geen idee meer waar ik het schrift heb gelaten waar ik het opgeschreven had. Persoonlijk vind ik het ook prima om de toekomst ongewis te laten, omdat ik ervan overtuigd ben dat deze voor een groot deel ook ongewis is. Maar ik weet wel dat het heel fijn en leuk kan zijn je hand te laten lezen door iemand die je dingen kan vertellen die je herkent en tegelijkertijd dingen die je ogen doen openen.

Populaire blogs

Mijn favorieten