HomeWonenMet houten vloeren ben je creatief in je woning

Met houten vloeren ben je creatief in je woning

 

Houten vloeren, toegegeven, het heeft even geduurd voor ik daar aan was. Ik was, en ben nog steeds wel een beetje, gesteld op mijn warme vloerbedekking waar ik lekker met mijn blote voeten overheen kan lopen. Maar ja, kijkend in de huizen van vriendinnen zie ik ook wel dat houten vloeren erg sfeervol en mooi zijn. En ze gaan langer mee, ook niet geheel onbelangrijk. Dus oké, aan de houten vloer dan maar. En daar heb ik geen spijt van.

Overweldigende keuze

Overigens, aan de houten vloeren dan maar klinkt heel makkelijk, maar zo simpel was het nu ook weer niet. Een vloer uitzoeken is natuurlijk best wel een dingetje. Het grote oppervlak is zo gezichtsbepalend dat het wel goed moet zijn. Als je dan een winkel binnenkomt, schrik je nogal. Want de keuze is overweldigend. Dan heb ik het alleen nog maar over de kleur en de diverse houtsoorten die allemaal hun specifieke eigenschappen hebben. Ik ben een leek dus dat vergt nogal wat studie. In mijn geval stond de kleur van de keuken al vast dus daar moest ik vanuit gaan. Het was een moeilijke keuze, maar juist die enorme hoeveelheid vloeren geeft je de mogelijkheid een hele passende keuze te maken.

Nu nog even neerleggen

Oké, dat neerleggen liet ik doen. Uitzoeken was al moeilijk genoeg. Maar wat blijkt nu, neerleggen hoeft helemaal niet zo recht toe rechtaan te zijn. Je kunt de planken ook in visgraat leggen. Over creatief gesproken want dat geeft je woning wel gelijk een hele andere aanblik. De professionals hadden die vloer er zo in. In de winkel had ik nog een leuk onderhoudspakketje meegekregen want ja, je moet wel goed omgaan met je mooie, nieuwe vloer. Dat onderhoud ligt ook weer aan de soort vloer die je hebt. Dus verdiep je daar goed in. Overigens vind ik het erg meevallen.

Pantoffels op de houten vloeren

Op blote voeten lopen doe ik niet meer zo, maar ik heb nu super warme dikke pantoffels. Daar was ik zo aan gewend. En je hoeft natuurlijk niet al je kamers met een houten vloer te sieren. Dus in de slaapkamer is lekkere dikke vloerbedekking ook een fijne optie. Al met al ben ik erg blij met mijn keuze. Je kunt zelfs met houten vloeren creatief zijn in kleurkeuze en hoe je het neerlegt. Het geeft uiteindelijk je huis een chique, warme sfeer en daar geef ik het op blote voeten lopen graag voor

Populaire blogs

Mijn favorieten