HomeWonenThuiswerktips

Thuiswerktips

Thuis

Het is de periode van thuiswerken. Zo kunnen we het begin van 2020 maar het beste omschrijven. Sommige mensen werkten al met enige regelmaat thuis doordat zij dat in hun arbeidsvoorwaarden hadden, maar de meeste mensen waren toch meestal de deur uit om naar hun werk te gaan. Dat komt natuurlijk omdat het voor sommige beroepen niet echt anders kan, of omdat het voorwaarde is van het bedrijf om de synergie te kunnen bewaren. Wat de reden ook was, halverwege maart kwam daar abrupt een eind aan toen van ons allemaal verwacht werd dat we zoveel mogelijk binnen zouden blijven. Thuiswerken is natuurlijk al één ding, maar daar kwam een sluiting van de scholen bij. Opeens ben je niet alleen meer werknemer, maar ook nog leerkracht, entertainer en mogelijk zelfs nog kok (als je normaal van thuisbezorgd leeft). Dit is behoorlijk schakelen voor de kinderen én de ouders, maar het is goed te doen als je de volgende tips en regeltjes volgt.

Tips

Zo doen wij in dit huis het volgende:

  • Ten eerste zijn bepaalde gebieden van het huis voor bepaalde personen gereserveerd. Zo is ons bureau in de woonkamer voor mij, de studiekamer voor mijn man en de grote eettafel is de schooltafel voor de kinderen. Er wordt niet onderling gewisseld en iedereen is verantwoordlijk voor het schoon houden van zijn eigen werkplek.
  • Daarnaast hebben wij een rooster gemaakt gebaseerd op ons oude leven. Dat betekent dat er tussen 8 en 12 gewerkt wordt/ aan school wordt gedaan, we tussen 12 en 1 even gezamelijk eten (soms zelfs in de tuin) en daarna er weer gewerkt wordt tot een uurtje of vier, half vijf;
  • De kinderen hebben echter na de lunch geen school meer, maar dat betekent bij ons niet dat de ouders automatisch ook alles moeten laten vallen om met hun kinderen te spelen. Maak met de kinderen een goed rooster  per dag wat ze kunnen gaan doen. Zo hebben mijn kinderen eerst een leesuurtje, daarna gaan ze knutselen en op het einde mogen ze nog lekker een uurtje op onze nieuwe Nintendo Wii. Wij besloten toen we de onraad een beetje begonnen te ruiken meteen: we gaan een nieuwe Wii kopen. Dat is een geweldige keus geweest, zo zijn de kinderen net dat laatste stukje van de middag waarin wij nog even moeten knallen vermaakt.
  • ’S avonds wordt er niet meer gewerkt, maar doen we hetzelfde als altijd: een beetje sporten (in de tuin weer), of lekker een spelletje en daarna naar bed. Zo komen wij die tijd wel door!

Populaire blogs

Mijn favorieten